اخبار

  • 100159
  • 567 مرتبه
  • سه شنبه 31 فروردین 1395

راهکارهای اساسی برای نجات اقتصاد کشور

راهکارهای اساسی برای نجات اقتصاد کشور

تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص ساماندهی اقتصاد کشور، برگرفته از بیانات معظم له در آغاز سال 1395

یقیناً همه ما به این موضوع اذعان داریم که بومی سازی اقتصاد، تنها را پیشرفت کشور است . در سالهای اخیر تاکیدات مقام معظم رهبری موید آن است که اقتصاد اسلامی باید توانمندی خود را اثبات کند و معظم له تنها راه آن را اقتصاد مقاومتی در عمل دانسته اند.

نسخه ای که رهبر انقلاب اسلامی ارائه داشته اند، با نگاه به داخل و درمان کننده سیستم اقتصادی کشور است. ایشان در سخنان خود سرفصلهایی را به عنوان راهکار موثر،  مورد اشاره قرار داده اند که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است : 

دریافت جدول: PDF | عکس

ده اقدام اساسی برای نجات اقتصاد کشور
مطرح شده در بیانات رهبر انقلاب در حرم مطهر رضوی ۹۵/۰۱/۰۱

۱

تمرکز بر فعالیت‌ها و زنجیره‌های اقتصادی مزیت‌دار کشور

 

بعضی از فعالیت‌های اقتصادی مثل مادر میماند و از آن باب‌های متعدد اقتصادی و تولیدی گشوده می‌شود، روی آنها بایستی تمرکز کنند و آنها را باید شناسایی کنند. نقشه راه را مشخص کنند، تکلیف همه را معلوم بکنند.

۲

زنده کردن تولید داخلی

 

آنطور که به من گزارش کرده‌اند، ما امروز  حدود ۶۰ درصد از امکانات تولیدمان تعطیل است. بایستی ما تولید را احیا کنیم. من به مسئولین محترم دولتی مکرر گفته‌ام که این منتقدینی که هستند را بخواهید و حرفهایشان را بشنوید. گاهی

پیشنهادهای خوبی دارند.

۳

پرهیز از واردات تضعیف کننده‌ی تولید داخلی

 

مثلاً میخواهیم هواپیما خریداری بکنیم،مسئولین دولتی خودشان میگویند که اگر  درصدی از این قیمت را در صنایع داخلی هواپیما سرمایه‌گذاری کنیم، بیشتر از آنکه از خارج بخریم استفاده خواهیم کرد. تولید داخلی هم رشد پیدا میکند. اینکه ما همه چیز را از خارج وارد کنیم و نگاه نکنیم که این واردات ما چه بلایی سر تولیدات داخلی می‌آورد این خطاست.

۴

پرهیز از هدردادن منابع مالی‌ای که پس از برجام باید وارد کشور شود

 

ما پول هایی داریم در خارج از کشور. نفت فروختیم پولش را به ما ندادند در قضیه برجام بنا بر این شد که این پولها برگردد. البته اکثرش برنگشته است... لکن بالاخره برخواهد گشت... مواظب باشند، صرف خریدهای بی‌مورد صرف کارهای بی جا صرف اسراف ها؛ صرف این چیزها نشود.

۵

دانش‌بنیان شدن بخش‌های مهم و حساس اقتصادی

 

مثلاً بخش نفت و گاز یا بخش تولید موتور که برای خودرو، هواپیما،  قطار و کشتی مورد استفاده است. این بخش‌های حساس و مهم، دانش‌بنیان بشوند. جوان‌ها و دانشمندان ما نشان دادند که میتوانند از آن سطحی که ما در فناوری داریم ما را بالاتر ببرند. خب آن مغزی که می تواند موشک برد بلند را جوری تنظیم کند که با انحراف پنج متر به هدف بخورد در موارد گوناگون دیگر هم میتواند.

۶

احیای بخشهای اقتصادی که قبلاً در آنها سرمایه گذاری شده

 

بعضی از بخش‌ها را ما در گذشته رویش سرمایه‌گذاری کردیم، از آنها استفاده بشود. مثلاً در زمینه‌ی نیروگاه‌سازی یا در زمینه پتروشیمی سرمایه‌گذاری خوبی کردیم. امروز کشور به نیروگاه احتیاج دارد. کشورهای دیگر هم به نیروگاه ارزانی که ما می سازیم احتیاج دارند. ما دیگر نرویم از بیرون نیروگاه بخریم وارد کنیم یا افرادی بیاوریم برایمان نیروگاه درست کنند.

۷

شرط انتقال فناوری در معاملات خارجی

 

یک شیء تولیدی جدیدی را می خواهند بخرند، ]محصول[ تولیدشده را نخرند آن شیء را با فناوری مخصوص خودش تهیه کنند و بیاورند. در قراردادها به شدت باید این را مورد توجه قرار بدهند.

۸

مبارزه‌ی جدی با فساد، ویژه‌خواری و قاچاق در کشور

حالا یک مجرم اقتصادی را مثلا دستگیر کردند روزنامه ها درباره‌اش بنویسند؛ عکس و تفصیلات و چه و چه با اهداف جناحی و سیاسی و اینها. اینها فایده ای ندارد. دو صد گفته چون نیم‌کردار نیست ... آن فسادی که امروز ممکن است پیش بیاید باید جلوی این را بگیرند. مانع فساد بشوند. قاچاق همینجور است. باید با قاچاق به معنای واقعی کلمه مبارزه کنند.

۹

ارتقای بهره‌وری انرژی

گفته میشود که اگر ما بتوانیم بهره‌وری انرژی را ارتقا بدهیم و صرفه‌جویی کنیم، صد میلیارد دلار صرفه‌جویی خواهد شد. مبلغ کمی نیست مبلغ زیادی است. این را جدی بگیرند.

۱۰

نگاه ویژه به صنایع متوسط و کوچک

آن چیزی که در متن جامعه اشتغال و تحرک ایجاد میکند، طبقات پایین را بهره‌مند میکند، همین صنایع کوچک و متوسط است اینها را تقویت کنند و پیش ببرند.